Demo aankooptool Copaan goed ontvangen

Geplaatst: 21 november 2019 10:30 door
aankoopdienst copaan

Na ons eerste gesprek met Amber Nooij van Copaan waren we meteen enthousiast. Dit is een aankooptool die we absoluut aan ‘onze’ makelaars willen tonen. Voor kantoren die zich bezig houden met het zoekproces van de klant biedt deze tool een geheel nieuwe werkwijze. Dit systeem structureert en bundelt alle informatie van de klant en automatiseert het aanbieden van nieuw aanbod. Daarnaast geeft het de klant een totaaloverzicht van het relevante beschikbare aanbod.

Copaan als matchmaker

Tijdens de kennissessies van vorige week heeft Amber een demo gegeven van het systeem. Amber heeft zelf een makelaarskantoor en heeft deze tool ontwikkeld vanuit haar ervaring als aankoopmakelaar. Dit heeft een systeem opgeleverd dat alle benodigde informatie rondom aankoop combineert en het aankoopproces grotendeels automatiseert.

Hoe werkt het?

Klanten die gebruik maken van Copaan vullen al hun eisen en wensen in. Als ze dit gedaan hebben prioriteren ze deze wensen door ze te categoriseren onder ‘voorwaarde’, ‘dit wil ik graag’, ‘dit zou leuk zijn’. Door de wensen en eisen te wegen wordt er aan het actuele aanbod een ‘match’ percentage gegeven en zien de klanten meteen de plus- en minpunten van de woning op basis van hun woonwensen. Het grote voordeel van deze aankooptool is dat woningen niet uitgesloten worden als er aan één van de wensen niet wordt voldaan.

Een gestroomlijnd proces

Door het overzicht van de matches en de plus- en minpunten van woningen op basis van de eigen wensen wordt meteen inzichtelijk hoeveel geschikt aanbod er is. Hierdoor wordt het makkelijker de wensen (of het budget) aan te passen en daarmee de kans van slagen te verhogen. De gebruikers krijgen iedere dag een mail met nieuw aanbod, waarin de matches van meer dan 50 procent te vinden zijn. Bij matches boven de 70% (dit percentage is zelf in te stellen) krijgen ze direct een notificatie. Klanten hebben dus altijd een compleet overzicht van al het relevante aanbod waardoor ze meer controle over het traject ervaren. Voor de makelaar biedt het systeem mogelijkheden om extra opmerkingen aan woningen toe te voegen en de historie van bezichtigingen van hun klant te bekijken.

Slimme functionaliteiten

Voor de klant heeft deze aankooptool een aantal slimme functionaliteiten die het zoeken een stuk makkelijker maken. Zo zit er in de tool rijke omgevingsinformatie zodat je meteen kunt zien of er in de buurt van jouw match bijvoorbeeld scholen, winkels en openbaar vervoer te vinden zijn/is. Wanneer je naar een andere stad verhuist kun je aangeven welke wijken je bevallen in  je huidige woonplaats, het systeem vergelijkt deze dan met wijken in je toekomstige woonplaats. Ook zit er in de tool een soort ‘realisme scanner’ die laat zien hoe realistisch het is dat je met jouw budget en pakket aan wensen een huis kunt vinden in de door jou gekozen wijken.

Ons oordeel

Het is duidelijk dat wij warm lopen voor dit systeem. Wij denken dat makelaars die zich bezig houden met aankoopbegeleiding dit systeem goed kunnen gebruiken omdat;

  • Het systeem geeft een gevoel van controle bij de klant, zij vertrouwen erop dat ze (realtime)op de hoogte zijn van al het relevante aanbod.
  • Het systeem bundelt alle informatie over én van de klanten zodat je dat als makelaar zijnde niet allemaal hoeft te onthouden.
  • De tool triggert de klant om ook eens verder te kijken dan de voorkeurs wijken.
  • Het is duidelijk dat deze tool is gebouwd door iemand die er in de praktijk mee werkt zodat het naadloos aansluit bij de behoefte van de aankoopmakelaar.
  • Door gebruik te maken van deze tool kunnen makelaars zich onderscheiden van de concurrentie.

Tijdens onze kennissessie heeft een aantal makelaars meteen aangegeven de tool te gaan gebruiken, die deelden dus ons gevoel. In dit bericht heb ik geprobeerd zo goed mogelijk uit te leggen wat de meerwaarde van Copaan is. Ik kon hier echter niet alles vertellen, dus mocht je meer willen weten neem dan vooral even contact met ons op.

Woonaccent voordeel

Wij zijn momenteel al implementatiebijeenkomsten aan het plannen voor de makelaars die tijdens de kennissessies hebben aangegeven de tool te willen gebruiken. Kantoren die bij Woonaccent aangesloten zijn krijgen maandelijks een mooie korting. Neem contact met ons op als je hier nu al gebruik van wilt maken. Tijdens het eerstvolgende kwartaalbezoek zetten we dit ook op de agenda.

Terug naar overzicht

Wij zijn klaar voor jou.

Ben jij klaar voor een boost?

Wil jij de beste positie in jouw werkgebied innemen? Wij komen graag langs om te vertellen hoe we je kunnen ondersteunen. Samen zetten we jouw kantoor in de markt.